×

Du Plessis letselschade advocatuur

Procederen of niet? Het deelgeschil.

Soms lopen de onderhandelingen in letselschadezaken helemaal vast. Als mediation geen uitkomst meer biedt (of indien de verzekeraar niet wil meewerken aan mediation) wordt een regeling van een zaak onmogelijk of de voortgang van de zaak belemmerd. Soms beroept de verzekeraar zich op eigen schuld. Dat betekent dat een deel van de schade van het slachtoffer voor rekening van het slachtoffer blijft. Indien ik van mening ben dat het beroep daarop onterecht is of de verzekeraar een veel te hoog percentage eigen schuld hanteert, staat de weg naar de rechter open indien de verzekeraar blijft volharden in haar standpunt. In sommige gevallen wil de verzekeraar de aansprakelijkheid niet erkennen en zul je ook naar de rechter moeten.

Om de positie van slachtoffers gemakkelijker te maken, heeft de wetgever in 2010 de Wet deelgeschilprocedure voor letsel- en overlijdensschade ingevoerd.

De bedoeling van de wetgever was om de impasse tussen partijen met een snelle procedure te doorbreken. De procedure is bedoeld om een deel van de zaak aan de rechter voor te leggen. Het bijzondere aan deze procedure is dat de proceskosten buitengerechtelijke kosten blijven en daarmee door de verzekeraar moeten worden vergoed mits (kortgezegd) de aansprakelijkheid vaststaat dan wel wordt erkend en het verzoek niet onnodig en onterecht is ingediend. Geen hoge kosten dus voor het slachtoffer!

Momenteel loopt er een aantal procedures van mij bij de Rechtbank en de Kantonrechter. Alleen advocaten mogen procederen. 

Ik kan als letselschade advocaat in uw letselschadezaak dus procederen en ik weet de weg naar de rechter te vinden. Indien ik aankondig bij de verzekeraar (uiteraard pas na uw toestemming) dat ik ga procederen, dan doe ik dat ook. Ik doe wat ik zeg. Ik gebruik het kunnen procederen nimmer als dreigement, maar als middel om de belangen van mijn cliënten te waarborgen.

Wilt u meer informatie over een letselschadezaak of een deelgeschil? Neem dan contact op met mr. S.B.W. du Plessis, letselschade advocaat te ‘s-Heerenberg.

 

Wenst u meer informatie of heeft u vragen?

Neem dan contact met mij op via mijn contactformulier. Doorgaans ontvangt u binnen twee werkdagen een antwoord op uw contactaanvraag.

Naar het contactformulier