×

Verkeersongeval

Het kan ons allemaal overkomen. U neemt deel aan het verkeer en wordt het slachtoffer van een aanrijding. Wanneer de veroorzaker van het ongeval een automobilist is, kan zijn of haar verzekeraar rechtstreeks aansprakelijk worden gesteld. Het voertuig moet namelijk zijn verzekerd. Wanneer dat echter toch niet verzekerd blijkt te zijn, kan onder bepaalde omstandigheden een beroep worden gedaan op het Waarborgfonds.

Ook in situaties waarin u zelf een ongeval veroorzaakt en schade lijdt, kan het zo zijn dat u uw schade toch volledig vergoed kunt krijgen. Dat kan het geval zijn wanneer u een SVI (Schadeverzekering Inzittenden) heeft afgesloten. Die verzekering geeft het recht op vergoeding van de schade die alle inzittenden van het voertuig lijden na een ongeval. Er bestaat ook een SVO ( Schadeverzekering Opzittenden). Dat geldt voor bestuurders van een motor en bromfiets. Kijkt u in uw verzekeringspolis maar eens na of u deze verzekering(en) heeft.

Voetgangers en fietsers hebben in Nederland bijzondere bescherming als het gaat om het recht op schadevergoeding en de aansprakelijkheid. Bent u zelf medeschuldig aan een ongeval dan is het ook raadzaam om na te gaan wat uw rechten zijn. Neemt u gerust contact met mij op zodat ik u verder kan informeren en op uw verzoek kan bijstaan.

Wenst u meer informatie of heeft u vragen?

Neem dan contact met mij op via mijn contactformulier. Doorgaans ontvangt u binnen twee werkdagen een antwoord op uw contactaanvraag.

Naar het contactformulier