×

Du Plessis letselschade advocatuur

Hondenbeet. En dan?

Stel je bent op bezoek bij familie of vrienden en jouw kindje loopt vrolijk rond in de woonkamer. Uit het niets vliegt de hond van de familie of vrienden op jouw kindje af en bijt haar in het gezicht. De hond laat niet meer los. 

In een impuls ren je op jouw kindje af en probeer je jouw kindje te redden door de kaken van de hond open te trekken. Iets soortgelijks overkwam een cliënte van mij….

Het kindje liep ernstig letsel op. De ouder zelf liep handletsel op en ontwikkelde daarnaast ook een PTSS (posttraumatische stressstoornis). De ouder was immers getuige van het drama. Die beelden lieten haar niet meer los. Zij droomde erover en heeft uiteindelijk hulp gezocht van een psycholoog.

De wetgever maakt het mogelijk de bezitter van een dier aansprakelijk te stellen voor schade die het gevolg is van de eigen gedraging van het dier. 

Dat heb ik ook gedaan. Dat geldt voor de schade van het kindje.

Voor de moeder kan een beroep op shockschade worden gedaan. Met vergoeding van shockschade wordt de schadevergoeding aangeduid, waarop iemand recht kan hebben, als hij of zij een ongeval heeft waargenomen, of direct geconfronteerd wordt met de ernstige gevolgen ervan. 

Wilt u meer weten over de vereisten om voor de vergoeding van shockschade in aanmerking te kunnen komen of liep u letsel op als gevolg van de eigen gedraging van een dier, neemt u dan gerust contact met mij op. Wie weet kan ik u verder helpen. 

 

Wenst u meer informatie of heeft u vragen?

Neem dan contact met mij op via mijn contactformulier. Doorgaans ontvangt u binnen twee werkdagen een antwoord op uw contactaanvraag.

Naar het contactformulier