×

Du Plessis letselschade advocatuur

Een ongeluk zit in een klein hoekje...

Stel je besluit lekker een dagje te gaan winkelen. In tal van plaatsen wordt weer volop gebouwd. Panden die leegstaan worden opgeknapt en treinstations worden verbouwd. Utrecht is daar een mooi voorbeeld van. Het overdekte winkelcentrum Hoog Catherijne is een grote bouwput. Die werkzaamheden gaan gewoon door tijdens uw winkeluitje. Overal bevinden zich kraanwagens, oprijplaten, bouwplaten op de vloer etc. Wat nu als u- kijkend naar alle etalages of gezellig kletsend met uw “medeshopper” - struikelt over bijvoorbeeld een bouwplaat die op de grond ligt?

Is dat dan uw eigen schuld of kunt u daar iemand voor aansprakelijk stellen wellicht?

Aan de Rechtbank Midden- Nederland was zo’n zaak voorgelegd. In die kwestie liep een mevrouw te winkelen in een winkelcentrum waar men aan het verbouwen was en zij kwam ten val over een opstaande rand van een bouwplaat. De Rechtbank oordeelde dat de aannemer en het winkelcentrum aansprakelijk waren omdat zij een gevaarlijke situatie in het leven hadden geroepen, zij onvoldoende rekening hadden gehouden met de reële mogelijkheid dat het winkelende publiek daarbij onvoldoende oplettendheid en voorzichtigheid zou betrachten, en zij onvoldoende veiligheidsmaatregelen hadden getroffen om het risico van struikelen te voorkomen.

De mevrouw kreeg geen eigen schuld in de schoenen geschoven.

Wenst u meer informatie of heeft u vragen?

Neem dan contact met mij op via mijn contactformulier. Doorgaans ontvangt u binnen twee werkdagen een antwoord op uw contactaanvraag.

Naar het contactformulier